الـكــــــــــرنك 1000
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

الـكــــــــــرنك 1000

الدين , الحياه , برامج كمبيوتر والانترنت , كتب علميه و بحوث , اكواد , اشهار ,رعب , جن ,عفاريت
 
الرئيسيةالتسجيلدخول
الرئيسية
i_icon17.gifالتسجيل
فقدت كلمة المرور
أكتب شكواك هنا
الرئيسيةالتسجيل المصحف مباشر سماع وقرأه للكمبيوتر المكتبه العلميه لمطبخ والمعجنات والحلويات و الموضه
منتدى قصص الجن المدونة الدردشة مركز الرفعالطب الحديث والاعشاب والاكتشافات العلميه
https://i.servimg.com/u/f21/14/21/83/26/menu10.gifأخر زياره للكرنك1000https://i.servimg.com/u/f21/14/21/83/26/menu10.gif1/1/1970

 

 بلح الشام الهش وسر قرمشته

اذهب الى الأسفل 
3 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
فراشه الليل

بلح الشام الهش وسر قرمشته Ouuoou12
فراشه الليل

النشاط المثالى
جهد مشكور عليه من اداره المنتدى

بلح الشام الهش وسر قرمشته Uouuuo10
الدوله الدوله : مصر
الجنس الجنس : انثى
عدد المساهمات عدد المساهمات : 3836
الميلاد الميلاد : 03/06/1975
تاريخ التسجيل 15/05/2009
نقاط نقاط : 34145
العمر العمر : 48
الابراج الابراج : الجوزاء
بلح الشام الهش وسر قرمشته A6442b10


بلح الشام الهش وسر قرمشته Empty
مُساهمةموضوع: بلح الشام الهش وسر قرمشته   بلح الشام الهش وسر قرمشته Empty4/17/2010, 2:01 am

ان شاء الله بسم الله نبدأ

المقادير
(أنا عملت كميه صغيره وبأمكانك مضاعفه المكونات )
كوب ونصف دقيق
كوب ماء
ربع كوب زبده أو زيت
4 بيضات
فانيليا
ذره ملح
ولسر هشاشته
(معلقه ونصف كبيره سميد ناعم بالأضافه لملعقه ونصف كبيره نشا )
شيره بارده
الطريقه
ننخل الدقيق والملح والسميد والنشا مرتان حتى نتخلص من اى تكتلات فى طاجن نضع كوب الماء ومعه الزيت او الزبده ونتركه عالنار


بلح الشام الهش وسر قرمشته Eaa4b5a499



نتركه يغلى وعند غليانه نهدى النار تماما
نضيف الدقيق المنخول مع المكونات السابقه دفعه واحده على الماء المغلى
ونقلب جيدا حتى تتكون عجينه غير ملتصقه كل هذا يستغرق حوالى خمس دقائق تقريبا
ننقل العجين لتبرد الى وعاء اخر



بلح الشام الهش وسر قرمشته 82490ee861



نقوم بخفق البيض مع الفانيليا بشوكه



بلح الشام الهش وسر قرمشته 584181cdca
وبعد ان نتأكد من ان العجينه بردت الى حد ما نضيف نصف مقدار البيض ممكن نستخدم العجانه او ممكن باليد انا استخدمت اليد لأن العجين قليل
سنجد العجين تفتت واصبح ناعم هكذا
بلح الشام الهش وسر قرمشته 30f79d8c45
نستمر فى العجن الى ان تتشرب العجين البيض تماما ونضيف باقى البيض بعد ذلك ونقلب باليد
ملحوظه مهمه
ستجدى ان العجين ناعم جدا ويلتصق باليد وهنا تبدأى بوضع رشات من الدقيق حوالى ملعقتين كبار وتعجنى سوف تكون اقل التصاقا من الأول وهنا خلصى اصابعك من العجين الملتصق وضعى ملعقه زيت فى يدك وقلبيها بخفه عالجين ستجدى العجينه لم تعد ملتصقه وتصبح سهله ومتماسكه معك ان شاء الله
نغلف العجين فى ورق بلاستيك ونتركها تهدأ حوالى نصف ساعه ولو الجو حار عندك ضعيها فى الثلاجه
بلح الشام الهش وسر قرمشته 7a0d19378f
نحضر كيس تزيين الحلوانى وندهن داخله بزيت مهم جدا حتى يسهل نزول بلح الشام منه
والدتى ربنا يديها الصحه يارب كانت تحضر اطباق فيبر ذات الغطاء زى اللى فى ماكدونالدز كده وتدهنها زيت بسيط وترص بلح الشام وتضعه فى الفريزر كتخزين ممكن يقعد شهر كامل وعند استخدامه سخنى الزيت بسيط وضعى الحبات وهى مجمده وبعدها زودى النار بالنسبه لى انا قليت على طول




بلح الشام الهش وسر قرمشته 0d1c223fa4
تكون النار هاديه طبعا وعندما نشعر ان الحبه متماسكه نزود النار ونقلب فى وقت واحد
نخرجها على ورق المطبخ
بلح الشام الهش وسر قرمشته 6e3a78e848
نتركه تهدأ ونضعها على شيره بارده



بلح الشام الهش وسر قرمشته Fe21d1035c
نضعها فى مصفى حتى تصفى من الشيره طبعا ملاحظين أنى قليت كميه صغيره والباقى عملته اكلير قمت بالتخلص من طرف قمع التزيين وتركت كيس الحلوانى بدون اداه التزيين فى نهايته وقمت بتنزيل العجين على صينيه اسفه الصوره دى بنتى نور مسحتها بس عموما اغلبنا عارف الاكلير وشكله ووضعت الصينيه فى الفرن حوالى ساعه الا ربع
وخرجتها وتركتها تبرد وفتحتها من المنتصف زى الساندوتش ووضعتها فى الشيره ايضا وصفيتها وحشيتها كريمه مخفوقه
بلح الشام الهش وسر قرمشته 9cfaad271c
وسيحت شيكولاته فى حمام مائى ودهنت الوجه وتركت الشيكولاته تتماسك وتبرد عالوجه
وبعدها زينت الوجه بباقى الكريمه المخفوقه وده الشكل النهائى اتمنى يعجبكم
بلح الشام الهش وسر قرمشته 48fd7009e1
بلح الشام الهش وسر قرمشته 86e3214105
بلح الشام الهش وسر قرمشته 49480d72a2



أتمنى يكون عجبكم ان شاء الله واى استفسار انا موجوده
بلح الشام الهش وسر قرمشته Signline2010
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
chentouf

بلح الشام الهش وسر قرمشته Oou_uo11
chentouf


بلح الشام الهش وسر قرمشته Uouuuo10
الدوله الدوله : الجزائر
الجنس الجنس : ذكر
عدد المساهمات عدد المساهمات : 2014
الميلاد الميلاد : 29/10/1978
تاريخ التسجيل 30/04/2011
نقاط نقاط : 21383
العمر العمر : 45
الابراج الابراج : العقرب
العمل/الترفيه : تصليح الأجهزة الإلكترونية السمعيةوالبصرية
بلح الشام الهش وسر قرمشته Wsam210

بلح الشام الهش وسر قرمشته Empty
مُساهمةموضوع: رد: بلح الشام الهش وسر قرمشته   بلح الشام الهش وسر قرمشته Empty5/22/2011, 4:52 pm

.**//بــــــــــــــــــــــــارك الله فيــــــــــــــــــــــــــــك//**.

بلح الشام الهش وسر قرمشته 4aa4d8589a6262127844aa4d8589aa0b0

بلح الشام الهش وسر قرمشته M5znk-47e95f5741
بلح الشام الهش وسر قرمشته 824320
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
Admin

بلح الشام الهش وسر قرمشته Ouooo_10
Admin

النشاط المثالى
جهد مشكور عليه من اداره المنتدى

بلح الشام الهش وسر قرمشته Uouuuo10
الدوله الدوله : مصر
الجنس الجنس : ذكر
عدد المساهمات عدد المساهمات : 4136
الميلاد الميلاد : 05/11/1961
تاريخ التسجيل 13/05/2009
نقاط نقاط : 36439
العمر العمر : 62
الابراج الابراج : العقرب

بلح الشام الهش وسر قرمشته Empty
مُساهمةموضوع: رد: بلح الشام الهش وسر قرمشته   بلح الشام الهش وسر قرمشته Empty2/10/2012, 6:13 pm

اهلا بحضرتك
موضوع جميل بارك الله فيك لما قدمت يداك
تحياتى
مع خالص شكرى وتمنياتى بالتوفيق

بلح الشام الهش وسر قرمشته Item112151
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://alkarnak1000.own0.com/forum.htm
 
بلح الشام الهش وسر قرمشته
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الـكــــــــــرنك 1000 :: المطبخ والحلويات و الموضه
 :: المعجنات والحلويات الشرقيه والغربيه
-
انتقل الى: