..طرقه عمل مكرونة بيشاميل بالكبدة والبصل و كب كيك الشاتوه....
..طرقه عمل مكرونة بيشاميل بالكبدة والبصل و كب كيك الشاتوه....
..طرقه عمل مكرونة بيشاميل بالكبدة والبصل و كب كيك الشاتوه....
..طرقه عمل مكرونة بيشاميل بالكبدة والبصل و كب كيك الشاتوه....
.
.عندنا( مكرونة بيشاميل )
******************
( الكبدة بالبصل و الطماط )
************************
و الحلو كان( كب كيك الشاتوه )
***********************************
اولا:صنية مكرونة بيشاميل....
.مفيش ابسط و لا الذ من كدا.
.
.
.المقادير.
.نص كيلو مكرونة مسلوقة ( مش شرط مكرونة قلم انا استخدم مكرونة العقل
العادية ).
.ربع كيلو لحم مفروم و معصج .
.مقادير صوص البيشاميل.
.2 كوب لبن + و نص2 معلقة دقيق +2 معلقة سمنة + بيضة +
مكعب مرقة دجاج + ملح و فلفل.
.طريقة البيشاميل : هنحط على النار 2 معلقة كبيرة سمنة فى طاسة
و بعدين هنحط عليهم معلقتين و نص.
.كبار دقيق و نقلب دقيقة و بعدين لعد الطاسة عن النار
و نحط اللبن الحليب و نقلب بسرعة.
. و نحط مكعب المرقة و رشة ملح بسيطة عشان مكعب المرقة حادق
و فيه كمية ملح و طبعا الفلفل.
.و نفضل نقلب لحد نوصل للقوام السميك بتاع البيشاميل و مطفى عليه
و نسيبه يبرد ..و لما يبرد .
.نرب بيضة برشة فلفل اسمر و نحطها على صلصلة البيشاميل و نقلب ...و بكدا الصلصة بتكون جاهزة .
.الطريقة .
.اهم حاجة هنجيب الصنية الى هنعمل المكرونة و هندهنها زيت و نبطنها بدقيق تمام زى م بنعمل للكيك
.
.بكدا ان شاء الله هتضمنى ان المكرونة مش هتلزق ابدا فى الصنية و هتطلع معاكى زى خرطة الكيك.
.**الاول هنعصج اللحمة المفرومة باننا تبشر بصلة كبيرة او 2 بصلة متوسطة و نحطها على النار.
. مع شوية زيت لحد ما تدبل البصلة شوية و بعدين نحط اللحمة و نقلب ونحط البهارات اللحمة.
.و نقلب و بعدين هنحط .
.2 طماطم مقطعة مكعبات و حبة فلفل كبيرةاخضر رومى بارد وواحدة قرن شطة حراااااااق.
.و الملح و الفلفل و نقلب كل المكونات مع بعض و نغطيها و نسيبها لحد
ما تستوى.
.** هناخد بقى العصاج و نحطه على المكرونة المسلوقة و نقلب
و بعدين هنحط 2/3 ( ثلثين ) صلصلة البيشاميل على المكرونة
و نقلب ( كل ده فى الحلة اللى سلقنا فيها المكرونة بعد ما صفيناها)
و بعدين نحطها فى الصنية بتاعتنا اللى دهناها بالزبت و عفرناه بالدقيق
و نساوى وش المكرونة و نحط 1/3 ( الثلث ) البيشاميل الباقى نحطه
على وش المكرونة و ندخلها الفرن اللى مشغينه قبلها بفترة
.
.على نار فوق المتوسطة و لما وشها يحمر و اطلعها و استنى عليها لما تبرد
شوية عشان لما اقطعها ما تتفرفتش منى
ماشاء الله المكرونة مش لازقة فى الصنية و بتطلع بكل سهولة
.
. ملحوظة و انا هنا ما حطتش العصاج فى نص المكرونة ...لا ...انا حطيت العصاج على المكرونةكلها .
. و قلبتهم سوا عشان المكرونة تشرب من العصاج و البهارات فتزيد من طعامة المكرونة
.
. و ثانيا عشان حبايبنا اللى بالى بالك اللى بينقو اللحمة المفرومة من نص المكرونة و يكلوها و يسيبو المكرونةههههههههههههههه.
.و ان شاء الله بكدا المكرونة هتبقى طعمها احلى .