الدوله : الجنس : عدد المساهمات : 3836 الميلاد : 03/06/1975 15/05/2009 نقاط : 34167 العمر : 48 الابراج :
موضوع: ملف كامل كيفيه تفريز الخضار لاكبر فترة ممكنه 2/4/2010, 1:23 am
كفته للشوى او داوود باشا
توضع المقادير وتفرم جيدا وتشكل اما اصابع للشوى او كور لعمل الذ كفته داوود باشا
اللحمه المفرومه(العصاج) طبعا طريقه العصاج سهله ومعروفه وهى تحمير البصل واضافه اللم المفروم والتقليب الى ان تنضج اللحمه وتضاف التوابل ويوضع الخليط فى مصفاء حتى تجف من الزيوت والدهون
وتعبأ فى اكياس كل كيس على حسب الصوانى اللى بتستخدميها
سكالوب الفراخ واللحم (فراخ بانيه وبفتيك)
تتبل قطع البانيه بالبصل والفلفل الاخضر والبهارات وتنقع ليله كامله
وتانى يوم تغمس فى بيض ثم بقسماط(خبز مطحون )
وتوضع فى اطباق التفريز وتلف بالنايلون هكذا وعند الاستخدام نحمى الزيت ونهدأ النار وتقلى فورا حتى وهى مجمده
وايضا يفرز بنفس الطريقه
الفراخ للشوى او الصينيه
تغسل الفراخ جيدا وتتبل بالبصل والفلفل الأخضر والبهارات المفضله وتنقع فى التتبيله
وتوضع فى اطباق التفريز هكذا
وتغلف جيدا وتحفظ فى الفريزر
[b][size=29]سمبوسه بحشوات مختلفه
طبعا طريقتها معروفه نحضر اوراق السمبوسه من السوبر ماركت ونجهز اى حشوات مفضله انا عملت جزء بالجبنه وجزء بالبسله والجزر وجزء بالمفروم وتلف وتفرز ايضا
شوربه العدس الرائعه
مقاديرها وطريقتها على هذا الرابط
شوربه العدس اللذيذه
جميله ومغذيه وتحتوى على عناصر غذائيه وسعرات حراريه مفضله فى الصيف والشتاء على السواء
المقادير
المقادير كبيره على اسرتى لكن انا بفضل استخدم جزء والباقى احفظه فى الفريزر لوقت الحاجه 1 كوب كبير عدس احمر او اصفر 1 حبه جزر كبيره 2 حبه بطاطس 2 حبه طماطم مكعب مرقه بصله كبيره فصوص ثوم حوالى 6 فصوص 2 ملعقه زبده اربع اكواب ماء
نعسل العدس جيدا بعد تنقيته ونتركه بصفى ماؤه
نقطع الخضروات
وفى حله نضع ملعقتان زبده
نضع العدس ونشوح حوالى عشر دقائق فى الزبده
نضبف الخضار ونقلب
نضع الماء عالخضار
ونغطى الحله ونترك العدس بستوى ونعرف ان المكونات نضجت عندما نجد الجزر نضج
نترك الحله تبرد ونضع كل المكونات فى الخلاط
وزى ماقلت بحتفظ بجزء فى الفربزر ربنا بجازبها خبر غالبتنا ام شادى علمتنى التفربز
اما الباقى نضعه مره اخرى فى الحله بغلى وطبعا ببكون تقبل نخففه بماء ونضبف الملح والتوابل والكمون وبغلى جوالى ربع ساعه وبعدها نقدم الذ واروع شوربه عدس
بعد طهيها تضرب فى الخلاط وتبرد وتعبأ فى أكياس
ودى كانت فكره تعلمتها من الغاليه أم شادى جزاها الله خيرا
ونفس الحال لأى شوربه متبقيه منك بامكانك تفريزها شوربه اللحم الفراخ البط وهكذا
المانجو تمتلئ فى الأسواق وبأسعار مناسبه فلماذا لا نستغلها لعمل اشهى العصائر؟
تقطع المانجا شرائح
ولكل كيلو مانجو عصير ليموناتان للحفاظ على لونها
وتعبأ فى اكياس وتفرز
ونفس الشئ بالنسبه للجوافه والكنتالوب
القطايف من الحلويات التى لا تخلو منها مائده رمضان نحضر العجين والمكسرات للحشو
نقوم بحشو القطائف واغلاقها جيدا جدا
توضع فى اطباق وتفرز هكذا وعند الاستخدام نخرج الطبق مباشره ونقليها فى زيت ساخن
الشيره أو القطر أو الشربات مهم جدا لسقى الحلويات فى الشهر الكريم ومن الممكن تخزينه طريقته سهله فالسكر يكون ضعف الماء بمعنى لو استخدمتى كوبان ماء فلهم اربع اكواب سكر نتركهم عالنار يغلوا لمده ثلث ساعه او حتى يثقل الخليط كما تفضليه
ونطفئ النار ونضيف عصير ليمونه ونقلب ونتركه يهدأ ويعبأ فى علب بلاستيكيه وفقط نخرجه من الثلاجه ونسقى به الحلى وممكن تسخينه طبعا
[/size][/b]
chentouf
الدوله : الجنس : عدد المساهمات : 2014 الميلاد : 29/10/1978 30/04/2011 نقاط : 21405 العمر : 45 الابراج : العمل/الترفيه : تصليح الأجهزة الإلكترونية السمعيةوالبصرية
موضوع: رد: ملف كامل كيفيه تفريز الخضار لاكبر فترة ممكنه 5/25/2011, 6:46 pm
.**//بــــــــــــــــــــــــارك الله فيــــــــــــــــــــــــــــك//**.
الطيار
الدوله : الجنس : عدد المساهمات : 314 الميلاد : 10/04/1990 29/09/2009 نقاط : 11940 العمر : 34 الابراج :
موضوع: رد: ملف كامل كيفيه تفريز الخضار لاكبر فترة ممكنه 5/26/2011, 6:02 am
اللهم ما صلى على اشرف الخلق سيدنا محمد صلى الله عليه وسلم