الـكــــــــــرنك 1000
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

الـكــــــــــرنك 1000

الدين , الحياه , برامج كمبيوتر والانترنت , كتب علميه و بحوث , اكواد , اشهار ,رعب , جن ,عفاريت
 
الرئيسيةالتسجيلدخول
الرئيسية
i_icon17.gifالتسجيل
فقدت كلمة المرور
أكتب شكواك هنا
الرئيسيةالتسجيل المصحف مباشر سماع وقرأه للكمبيوتر المكتبه العلميه لمطبخ والمعجنات والحلويات و الموضه
منتدى قصص الجن المدونة الدردشة مركز الرفعالطب الحديث والاعشاب والاكتشافات العلميه
https://i.servimg.com/u/f21/14/21/83/26/menu10.gifأخر زياره للكرنك1000https://i.servimg.com/u/f21/14/21/83/26/menu10.gif1/1/1970

 

 طريقة عمل الجبنة الكاسات والجبنه الكيرى

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
بوسى

طريقة عمل الجبنة الكاسات والجبنه الكيرى Uoou11
بوسى


طريقة عمل الجبنة الكاسات والجبنه الكيرى Uouuuo10
الدوله الدوله : مصر
الجنس الجنس : انثى
عدد المساهمات عدد المساهمات : 1017
تاريخ التسجيل 10/09/2009
نقاط نقاط : 17766

طريقة عمل الجبنة الكاسات والجبنه الكيرى Empty
مُساهمةموضوع: طريقة عمل الجبنة الكاسات والجبنه الكيرى   طريقة عمل الجبنة الكاسات والجبنه الكيرى Empty6/13/2011, 2:48 am

. طريقة عمل الجبنة الكاسات والجبنه الكيرى 825813517 .




.طريقة عمل الجبنة الكاسات والجبنه الكيرى.


.طريقة عمل الجبنة الكاسات والجبنه الكيرى.


.طريقة عمل الجبنة الكاسات والجبنه الكيرى.

..الكميه هتديكى كوبايه ونص جبنه:


كوبايه لبن
معلقة خل
حطى الحليب على النار لحد ما يغلي
حطى الخل حتلاقيه راب و اتكتل وبعدين تطفي النار
جهزى مصفاة بلاستيك او مصفاه الخلاط
وحطى جواها شاشه او قماشه قطن او ايشارب قديم
وكبى اللبن عليها واستنى لحد ما يتصفى

اللى فاتت دى طريقة عمل الجبنه العاديه هى زى الجبنه القريش ممكن تحطيها فى التلاجه وتاكليها بعد حوالى اربع ساعات
تحففففففففه
لو عاوزه تحوليها لجبنه كاسات

حطى الجبنه اللى اتكونت عندك في الخلاط وعليها شوية ميه صغيرين
وحوالى معلقتين كبار زبده
صفرا او بيضا لو زبده صفرا هتطلع لك الجبنه اصفره
لو الزبده بيضا هتطلع لك ابيضه
وانتى وزوقك يا قمر بس حاولى تطلعى الزبده من التلاجه قبلها بفتره عشان وانتى بتضربيها متكونش تقيله على سكينة الخلاط
ومعلقتين قشطه وكل ما زودتى القشطه كل ما طلعت اطعم معاكى بس متزوديش اوى يعنى

ملح وممكن تضيفى اى نكهه انتى عاوزاها فلفل حار او حبة البركه او زعتر
واضربيهم فى الخلاط ضربا مبرحا
وبعدين حطيهم فى برطمان ازاز
واحفظيهم فى التلاجه
حتاكلي احلى جبنه كاسات
طريقة عمل الجبنه الكيرى

كلها على البارد مش هنستخدم النار خالص
.
.كوبايه لبن بودره نيدو او اى لبن مجفف يكون كويس
قطعة جبن واحدة من لافاش كيرى
3 معالق زبدة
ليمونة متوسطة
كوبايه حليب سائل
الطريقة

ناخد الزبدة ونذوبها ونتركها تبرد

وناخد الحليب السائل نضعه فى الخلاط ونضيف

عليه الزبدة المذابة

ونضربهم كويس اوى وبعدين نحط اللبن البودره ونضرب
وبعدين قطعة

لافاش كيرى

ونضرب بالخلاط

وبعد ما نضرب نضيف عصير اللمونه نقطه نقطه واللمون ده عشان يحفظها ومتبوظش بسرعه وبرده بيساعد عشان اللبن يتحول لجبنه

وخلى الخلاط شغال

لحد ما تتماسك معاكى شويه شويه وهتكون زى الجبنه السايله كده


وبعدها تكونى مجهزه قالب مكعبات التلج وتحطى فى كل واحد قطعة فويل
او تجيبى علب بلاستيك صغنونه اى شكل وتحطى جواها فويل وتصبى عليها الجبنه
وبعدين تحطيها فى التلاجه لحد ما تتماسك وتقفلى الفويل بعد كده
بس بصراحه الطريقه دى لقيتها متعبه اوى انى اغلف كل حته لوحدها
فابقيت بحطها فى علبه بلاستيك مستطيله
واغطيها كويس واقطع منها بالسكينه
وممكن تكليها فى اى وقت

ومدة الصلاحية فى الثلاجة اسبوع

بس مين حيسيبها اسبوع

لذيذة جدا
.
.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
chentouf

طريقة عمل الجبنة الكاسات والجبنه الكيرى Oou_uo11
chentouf


طريقة عمل الجبنة الكاسات والجبنه الكيرى Uouuuo10
الدوله الدوله : الجزائر
الجنس الجنس : ذكر
عدد المساهمات عدد المساهمات : 2014
الميلاد الميلاد : 29/10/1978
تاريخ التسجيل 30/04/2011
نقاط نقاط : 21413
العمر العمر : 45
الابراج الابراج : العقرب
العمل/الترفيه : تصليح الأجهزة الإلكترونية السمعيةوالبصرية
طريقة عمل الجبنة الكاسات والجبنه الكيرى Wsam210

طريقة عمل الجبنة الكاسات والجبنه الكيرى Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل الجبنة الكاسات والجبنه الكيرى   طريقة عمل الجبنة الكاسات والجبنه الكيرى Empty6/13/2011, 1:42 pm

.//**جــــــــــــــــزاك الله خيرا على المشــــــــــــــــــــاركة الرائـــــــــعة**//.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طريقة عمل الجبنة الكاسات والجبنه الكيرى
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الـكــــــــــرنك 1000 :: المطبخ والحلويات و الموضه
 :: منتدى الاطباق الشهيه
-
انتقل الى: