الـكــــــــــرنك 1000
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

الـكــــــــــرنك 1000

الدين , الحياه , برامج كمبيوتر والانترنت , كتب علميه و بحوث , اكواد , اشهار ,رعب , جن ,عفاريت
 
الرئيسيةالتسجيلدخول
الرئيسية
i_icon17.gifالتسجيل
فقدت كلمة المرور
أكتب شكواك هنا
الرئيسيةالتسجيل المصحف مباشر سماع وقرأه للكمبيوتر المكتبه العلميه لمطبخ والمعجنات والحلويات و الموضه
منتدى قصص الجن المدونة الدردشة مركز الرفعالطب الحديث والاعشاب والاكتشافات العلميه
https://i.servimg.com/u/f21/14/21/83/26/menu10.gifأخر زياره للكرنك1000https://i.servimg.com/u/f21/14/21/83/26/menu10.gif1/1/1970

 

 فتة كوارع وممبار

اذهب الى الأسفل 
3 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
فراشه الليل

فتة كوارع وممبار Ouuoou12
فراشه الليل

النشاط المثالى
جهد مشكور عليه من اداره المنتدى

فتة كوارع وممبار Uouuuo10
الدوله الدوله : مصر
الجنس الجنس : انثى
عدد المساهمات عدد المساهمات : 3836
الميلاد الميلاد : 03/06/1975
تاريخ التسجيل 15/05/2009
نقاط نقاط : 34179
العمر العمر : 48
الابراج الابراج : الجوزاء
فتة كوارع وممبار A6442b10


فتة كوارع وممبار Empty
مُساهمةموضوع: فتة كوارع وممبار   فتة كوارع وممبار Empty9/22/2011, 2:59 am

.فتة كوارع وممبار.



.فتة كوارع وممبار Mkani-fe8f3d7546
.
.ده شكل الكوارع مقطعه و مغسولة
بغسلها بدقيق وملح للاحتياط
بضع التوابل التاليه
2عود قرفه(دارسين)
ورق لورا
قرنفل(مسمار)
فلفل اسود
ملح
جنزبيل ناعم رشه خفيفه
بصله مقطعه اربعه


.
..الطريقه. .نضع الحله على نار بداخلها ماء لد الغليان وبعدين نضيف الكوارع اوالمقادم مع كل التوابل السابقه..
.


فتة كوارع وممبار Mkani-c3e4937dc5


[/size]
.تترك على النااااااار حوالى من ساعتين الى ثلاثه ساعات حسب الحجم. .تعالو نجهز الفته. .انا بحمس العيش البلدى المقطع مع ملعقه سمنه بلدى و2 فص ثوم مهروس تتحمس اما على النار او فى الفرن..
.

فتة كوارع وممبار Mkani-eb59ee22a0


.

[size=21]معلش نسيت اصور الصلصه علشان اليوم كان شاق جدا بس هقولكم على الطريقه بالضبط نسخن الطاسه ونضع فيها ملعقه سمنه وبعدين الثوم مع رشه خفيفه كسبره ناعمه حتى يحمر الثوم وبعدين نضيف 2 ملعقه خل وبعده كده نضيف الطماطم المعصورهحوالى حبتين . .حتى تتسبك. .ناخد 2 ملعقه من الصلصه نضفها على العيش المحمص ونقلبهاااااا وبعدين نضيف شوربه الكوااااارع.

.
فتة كوارع وممبار Mkani-0177b0d362


.
...نغطيها ونتركها جانبا لمده بسيطه حتى يتشرب العيش من الشربه.
.ونغطى طبق الفته بالارز الابيض .
.وباقى الصلصه مع شويه شوربه(كبشه فقط)نغليها مع بعض ونضفها فوق الارز.


.الكوارع طبعا استوت كويس علشان تكون لذيذه نطلعها من الشوربه ونصفيها وبعدين نحمرها.
.فى 2 ملعقه سمنه بلدى ..
.
.وده شكلها النهااائى يا رب تعجبكم..
فتة كوارع وممبار Mkani-643595e23b



دلوقتى هنعمل الممبار او الفوراغ او الامعااااء. .بعد الغسيل والكحت والنقع فى الملح والخل. ...الحشوه تختلف من شخص لاخر انا احب لما تكون الممبار ضانى ان يدخل فى الحشو لحمه مفرووووومه وقليل من الطماطم المقطعه مكعبات.
.انما فى اللمبار البقرى.
.خليط من الطماطم المسبكه او صلصه .
.بصل مقطع.
.شبت+بقدونس+كسبره+فلفل اخضر.
.ارز مصرى غير منقوع.
.طماطم مقطعه مكعبات صغيره.
.زيت.
.شطه+ملح+فلفل+اى توافل تفضليها على خلطه المحشى.



.(((كيلو نصف ممبار معها حوالى 3 كيلو ارز))..
.
[size=21]فتة كوارع وممبار Mkani-27700f0680. ..نخلط كل المكونات مع بعضها ونبتدى فى حشو الممبار بعد تقطيعه الى الطول المناااسب. .انا مش بربط الممبار لانه اول ما بينزل فى الماء بيقفل من الاطرااااف..
[size=21]فتة كوارع وممبار Mkani-d86ccaa5a1 طبعا ده جزء من الممبار نضعه فى الماء المغلى مع اضافه الملح فتة كوارع وممبار Mkani-9ac6ec4e2e نتركه حتى ينضج تقريبا ساعه الا ربع نطلع الممبار من الحله ونحطه فى مصفى حتى ينشف تماماا من الماااااااااااء مهمه الخطوه دى علشان التحمير فتة كوارع وممبار Mkani-687866239e نحمر الممبار فى زيت ساخن من كل الجوااااااااانب حتى يكتسب اللون الذهبى ونطلعه على ورق مطبخ حتى يمتص الزيت الزااائد وده شكله النهائى [size=21]افتة كوارع وممبار Mkani-dd7e66fa14. .وده من الدااااخل احمر وفى نفس الوقت طرى من الطماطم المقطعه والبصل. .فتة كوارع وممبار Mkani-52e6811ea0...
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
زينب مهدي

فتة كوارع وممبار Oou_oo10
زينب مهدي


فتة كوارع وممبار Uouuuo10
الدوله الدوله : الاردن
الجنس الجنس : انثى
عدد المساهمات عدد المساهمات : 2
الميلاد الميلاد : 01/01/1990
تاريخ التسجيل 03/09/2011
نقاط نقاط : 9282
العمر العمر : 34
الابراج الابراج : الجدي

فتة كوارع وممبار Empty
مُساهمةموضوع: رد: فتة كوارع وممبار   فتة كوارع وممبار Empty10/7/2011, 12:20 am

تسلم الايادي يافراشة اليل فتة كوارع وممبار 606722 تكفون هاي اطيب اكلة وانا احبها كثير لكن ماعرف اسويه وخاصة الممبار
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
tinaaa

فتة كوارع وممبار Oou_oo10
tinaaa


فتة كوارع وممبار Uouuuo10
الدوله الدوله : مصر
الجنس الجنس : انثى
عدد المساهمات عدد المساهمات : 20
الميلاد الميلاد : 31/05/1987
تاريخ التسجيل 17/11/2011
نقاط نقاط : 9222
العمر العمر : 36
الابراج الابراج : الجوزاء

فتة كوارع وممبار Empty
مُساهمةموضوع: رد: فتة كوارع وممبار   فتة كوارع وممبار Empty11/22/2011, 1:51 am

تسلم ايدك ياقمر
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
فتة كوارع وممبار
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الـكــــــــــرنك 1000 :: المطبخ والحلويات و الموضه
 :: منتدى الاطباق الشهيه
-
انتقل الى: