الدوله : الجنس : عدد المساهمات : 1017 10/09/2009 نقاط : 17740
موضوع: الهمبورجر البيتى 10/14/2011, 2:15 am
...الهمبورجر البيتى. ..
.
...الهمبورجر البيتى.
... .. الكمية تكفي:4 أشخاص
..المقادير:. 1/2 كيلو لحمة مفرومة 3 ملاعق كبيرة بقسماط عدد 1بيضة مقداربقدونس ثمرة بصله مفرومه ناعمه جدا 4 فصوص ثوم كبيرة 2 ملعقة كاتشب مقدار بهارات لحمة مقدار فلفل اسود مقدار ملح 1/2 معلقة زنجبيل 1/2 معلقة قرفة
.التحضير:. 1- اللحمة + البصل + الثوم + البقدونس كله مع بعضه فى الكبه 2- بعد ذلك نأتى بالخليط ويضاف اليه البيضه والكاتشب وبهارات والملح والفلفل والزنجبيل والقرفة 3- نخلط كل الخليط معا جيدا جدا ثم نضيف البقسماط وزيدي البقسماط عليهم حتى تصيرعندك العجنة متماسكة 4- بعد ذلك نحتفظ به فى الفريزر على الاقل ساعتين او تركها لحين استعمالها عند الحاجة
.التجهيز:. - نحضر كيس بلاستيك نظيف ونعمل الخليط كور صغيره وندخلها فى الكيس البلاستيك ونضغط عليها لعمل شكل قرص البرجر باستخدام كوب مقلوب للتقطيع كدوائر وهكذا لكل الكمية مع ملاحظة ان تكون الاقراص بحجم اكبر من المعتاد لانها مع الزيت سيصغر حجمها قليلا
.الطبخ: . ممكن تحمرى البرجر فى الزيت لكن الاحلى ان يرص فى صينية بعد دهنها بالزيت وتدخليه الفرن او على نار مباشرة داخل طاسة وقلبيها على الوجهين حتى تنضج - ثم صفيها على ورق ماص للتخلص من الزيت الزائد - شقي خبز الهمبرجر من النصف و ضعي في داخله قليل من المايونيز و ضعي فوقه ورقة خس ثم قرص اللحمة وفوقها حلقة بندورة و بصل . - ويمكن اضافة شرائح الجبن