..المكونات:. 1- عدد 1كوب سمسم ابيض من العطار 2- عدد 2 كوب زيت ابيض نقى يعنى لونه فاتح زى كريستال او عباد الشمس 3- عدد 2 كوب دقيق 4- قليل من الملح الناعم 5- قليل من الفلفل ويفضل الفلفل الابيض
وطبعا لو عايزين الكمية اكبر نضاعف الكمية
.الطريقة:. 1- نحمص السمسم الابيض بوضعه فى طاسة لحظات حتى لا يصفر لونه وتصبح الطحينة داكنة اللون 2- نطحن السمسم المحمص فى مطحنة التوابل وستلاحظ ان المطحون يكون رطب من اثر زيت السمسم نأتى بالخلاط ونضع فيه الزيت والسمسم المطحون ثم نضيف عليهم الدقيق تدريجيا وليس دفعة واحدة مع تقليب بسيط يدويا اولا بملعقة خشب ثم بالخلاط على اقل سرعة اولا ثم الاعلى حتى يتجانس الخليط وننتبه الا يكون قوام الخليط سميكا او خفيفا بل وسطا بينهم 3- نضع غطاء الخلاط ثم نشغل الخلاط قليلا حتى تمتزج المكونات جيدا فتتحول الى طحينة 4- تحتفظ بالكمية فى برطمنات زجاجية نظيفة وجافة ويأخذ منها حسب الحاجه ملاحظة: يأخذ من الطحينة كما هى لاستخدامها مع العسل الاسود ، او يضاف معه الخل والملح والفلفل الابيض لعمل سلطة الطحينة للاستخدام مه الاكلات المالحة
. ..
Admin
النشاط المثالى
جهد مشكور عليه من اداره المنتدى
الدوله : الجنس : عدد المساهمات : 4136 الميلاد : 05/11/1961 13/05/2009 نقاط : 36471 العمر : 62 الابراج :